Eh! Shukri

Thursday, August 14, 2008

Kentut


Jenis Orang Berdasarkan Kentut...
Korang suka kentut ye..ade kuat ade pelahan..
ade bau ade yang tak bau..hehehehe..
jadi korang pilih korang kentut kategori ape..

Tak jujur : Orang yang kentut dan salahkan orang lain
Bengong : Orang yang tahan kentut berjam-jam
Yakin Dengan Diri : Orang yang kentut dengan lantang
Sadis : Orang yang kentut dalam selimut dan kibaskan baunya
Startegik : Orang yg sembunyikan bau kentut dangan ketawa dangan kuat
Misterius : Orang yg kentut tapi tidak dapat dikesan
Gugup : Kentut apabila disergah
Periang : Kentut pelan-pelan selepas itu senyum sorang-sorang

Korang kategori yang maner satu? eheheheh..

Wednesday, August 13, 2008



---Kesunyian---

Bila kekosongan mencuit
Aku tidak dapat menyentuh kelembutanmu
Hasratku terkunci pada pandanganmu yang mencegahku
Seorang gadis bermata bundar
Mata yang berkerdipan
Mata yang segar dan wajah bercahaya
Engkau memikat kegembiraan di keceriaan
Senyummu yang harum
Bila kepiluan tidak bisa lagi didengar
Yang membaluti diriku
Bila hatiku dalam dirimu
Dan aku terenang-renang
Tanpa kebimbangan yang sia-sia
Diperarakan cinta suci
Dengan tidak membawa apa-apa kecuali diriku
Membawa janji di dalam kalbumu

Namun
Engkau diketerjauhan
Kejauhan milikku
Disebuah lembah yang permai ditimur
Dusebuah lembah yang permai diselatan
Sang gunung menanti diselaputi kabus
Dan kota yang membangun
Dan segalanya bukan kenangan
Diperjalanan ini kita bersendirian
Hanya engkau tahu aku menantimu

Yang diperlukan hanya satu sudut
Setiap ceruk dan sudut adalah nyata
Kesepian dan kesunyian
Dan ku letak sebuah rasa tanda tindak balas
Mengenali sebuah puisi tanpa akhir

“mawar merah dilangit biru dunia begitu indah engkau juga begitu”

Tuesday, August 12, 2008

My Additional Artworks..


Komposisi, warna , line, shading, rendering. Segala-galanya perlu dalam menghasilkan karya..

Strip-marker

Nude Woman- Pencil

Skull- pencil


Fat Boy II- White Pastel on Black Paper

Peristiwa itu berulang lagi.. MyArtworks


Setelah bergelumang dengan pelbagai dugaan kat Uitm ni,
like kemudahan tak lengkap, makan mahal nak mampus..dan kerja belambak,
Lie tetap sempat gak wat beberapa lukisan untuk tatapan umum.
Biarpun ada beberapa artwork yang boleh dikatogerikan nude, tapi atas dasar education untuk subjek Drawing for Animation, Lie teruskan juga bagi mengkaji struktur badan manusia. .
..........................................................................................................................................................................
Compositon- Color Pencil

Woman Figure- Color Pencil


Bittersweet- Pencil

Figure In Our Studio- Pencil

Push Up- Pencil



More..more.. more...Work


Ha.. ni koleksi artwork yang terbaru...

Fat Man On Box- Charcoal

Old Woman- Charcoal

Baseball Glove-Pencil

Eyes Study- Pencil

Loving-Pencil



My Latest Artwork


Sekian lama... Lie meninggalkan blog nie.
Sejak itu, tah ler sejak kuar dari Uitm melaka hingga masuk Uitm Shah Alam nie banyak benda da berlaku.
X pe ar.. ni suma lukisan dan sketches yang sempat buat..
Layan...
Mini Waterfall- Graphite

Together- Graphite


Abstract Figure- Pencil

Modelling- Pencil

Composition-Ink