Eh! Shukri

Wednesday, November 5, 2008

<<>>


Sekarang nie penggunaan handphone sudah menjadi budaya di dalam masyarakat kita. Walhal, pada masa aku kecik dulu, nak tengok orang pakai handphone pun susah. 

Apatah lagi nak memilikinya. Masa tu, law boleh pakai pun handphone 'botol air' jerk.. memang tak mampu. Dalam tahun awal 1998, aku tengok kak aku pakai Nokia yang sebesar bata. Siap bley baling anjing trus bley mati. Tapi tue dah kire cun abis. 

Skarang nie made de orang pakai macam tue dah. Bebudak pun nak yang nipis, touch screen, kamera smpai nak 8 mp, ada gps,wifi, dan kalau yang adult lak bley nak ada function note book trus...

Aku da kira bersyukur dengan apa yang ada. Biau pun Sony Ericsson k800i nie second-hand jerk, asal aku bley sms, dan call cukup ler... Tapi tu arr sedey tol. Baru-baru nie camera dia wal hal lak. Asyik error jek. huuuu

2 Comments:

Blogger azlanlin said...

Pengalaman kamera jadi penduan dan guru yg terbaik! Bersyukur dengan apa yang ada. Ukur baju di badan sendiri.... Bila nak buat bsness lukis gambar potret? Bakat yang menghasilkan duit...bleh beli hp baru..kan?

November 5, 2008 at 10:41 PM  
Blogger mastikus said...

dulu aku pernah taksub gile dengan kecanggihan hp dan pelbagai lagilah teknologi terkini.

ntah kenapa sekarang dah tak minat pun.hp yang beria aku nak dulu dah jadi hiasan dalam beg je. bile tak de kredit, baru amik. huhu..

mungkinkah makin tua???

November 6, 2008 at 4:01 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home