Eh! Shukri

Sunday, August 16, 2009

Ramadhan n Aku




Posa da nak dekat..tapi cam tak tenang hatiku nak menyambutnya.
Ghase nya kena la kawal segala nafsu serkah aku nie. Cool down. Pape pown.

Selamat menyambut Bulan Ramadhan al-Mubarak untuk semua.

Antara Dua Kasih by Unic




















Deru ombak pecah berderai

Mengulang pantai datang dan pergi

Begitu kasih insan diibaratkan

Bagai ombak merubah pantai



Tika kasih melestarikan sayang

Semuanya indah dipandang mata

Pabila rasa benci terbit di hati

Rasa kasih dan sayang pun menyisih



Tanda kasih yang abadi

Dalam senang jua dalam kesempitan

Kasih Ilahi tiada bersempadan

Tak memilih siapa tidak berakhir

Kekal selamanya



Di antara dua kasih

Di maqamnya yang berbeza

Mudah dijumpa namun sukar untuk diperlihara

Lahir dari ketulusan jiwa bersuluhkan iman

Namun nafsu menodainya



Terkadang kasih kita sesama insan

Bisa mengundang keredhan Tuhan

jika insan menghargainya

Dan memuliakannya



Kasih sayang Allah kekal selamanya

Kasih manusia hanya sementara



Deru ombak pecah berderai

Mengulang pantai datang dan pergi

Begitu kasih insan diibaratkan

Bagai ombak merubah pantai





aku suka dengar lagu nie akhir2 nie. Sayu jer dengar.
Padahal lagu nie da berkurun lame da wujud. Janji aku suka..

Thursday, August 13, 2009

Hah? iPhone?

















Phone Member












Phone Aku


Suma orang suka gadget. Tambahan pula da dapat PTPTN. Keja nak beli 2 beli niew... aku x terkecuali. aku da beli phone cina yang ada interface iPhone. siap de TV. kawan aku tak terkecuali nak beli phone iPhone look alike but made in china also. so kami pown beli... tpi aku tgok dier cam kecewa, dia ingat phone 2 da mcm original,padahal x... so tgoklah gambar phone kami berbanding yang yang ori...



Sunday, August 9, 2009

Malam Puisi, Lagu, & Kopi III




Anda semua dijemput memeriahkan malam tersebut. Just read it above 4 more info.
Akhirnya, design ni approve gak selepas banyak kali ditolak.... yearh.. penat buat.

*update.. Malam Puisi, Lagu & Kopi III postpone ke tarikh yang akan diberitahu kelak.
Ini disebabkan kes H1N1 da byak kat UiTM. So, segala aktivit pelajar yang melibatkan ramai ornag dibekukan.

Saturday, August 8, 2009

Musix n aku





Nampaknye tpaksa r aku dengo bunyi alunan bunyi yang bebas dari corong speaker baru aku yang mengancam nie. Best lak 2 sejak da ade kesan Bass. Apa2 hal musiz tetap di hatiku.