Eh! Shukri

Tuesday, April 27, 2010

Poster Teater - Beruang



Teater nie bakal diadakan di FACT, Uitm Pucak perdana, Shah Alam.

Tiada beruang sebenar dikorbankan dalam penghasilan poster nie. just semiotic jer... kasut tu shot dalam bilikk jer.. enhance level.. hue color cikit. Rose ni dipteik dari laman web deviantart.com. hahaha. Suma dijemput hadir..

Labels:

Thursday, April 22, 2010

Bila Aku Jatuh Cinta




Allahu Rabbi aku minta izin
Bila suatu saat aku jatuh cinta
Jangan biarkan cinta untuk-Mu berkurang
Hingga membuat lalai akan adanya Engkau

Allahu Rabbi
Aku punya pinta
Bila suatu saat aku jatuh cinta
Penuhilah hatiku dengan bilangan cinta-Mu yang tak terbatas
Biar rasaku pada-Mu tetap utuh

Allahu Rabbi
Izinkanlah bila suatu saat aku jatuh cinta
Pilihkan untukku seseorang yang hatinya penuh dengan
kasih-Mu
dan membuatku semakin mengagumi-Mu

Allahu Rabbi
Bila suatu saat aku jatuh hati
Pertemukanlah kami
Berilah kami kesempatan untuk lebih mendekati cinta-Mu

Allahu Rabbi
Pintaku terakhir adalah seandainya kujatuh hati
Jangan pernah Kau palingkan wajah-Mu dariku
Anugerahkanlah aku cinta-Mu...
Cinta yang tak pernah pupus oleh waktu

Amin !

Friday, April 16, 2010

Islamic Clock


Final Exam is Back!!!!



Untuk kali ini, aku ditugaskan membuat design untuk Fakulti TEKA.
Banner untuk diorang wish 'Selamat Menjalani Peperiksaan'
Seram sejuk aku nak menghadapi final exam kali ini....
Start minggu depan sehingga awal bulan 5.




Monday, April 5, 2010

Selamat Hari Lahir Shukri



Tanggal 6 April datang lagi menandakan setahun lagi usiaku bertambah ke 24 tahun. Alhamdulillah syukur kepada Maha Pencipta masih memanjangkan usia diri yang hina ini dengan kesihatan dan kesejahteraan hidup. Semoga dengan usia yang dipinjamkan ini, akan terus berbakti dan menambah saham ke alam abadi nanti.


Tibanya ulangtahun kelahiran ini, menyuntik rasa keinsafan dalam sanubari ini dan tertanya-tanya Apakah yang aku sudah lakukan sepanjang usia ini ? Ada berapa tahun lagi berbaki sebelum gugurnya daun yang tertulis namaku ?

Rasulullah bersabda Hadith Riwayat Tarmizi ” ada 4 perkara yang akan ditanya oleh Allah di Hari Akhirat ialah tentang Masa, Harta, Diri dan Usia”

Masa - Kemana kamu gunakan masa yang diberikan sepanjang kamu hidup ?

Harta - Kemana wang kamu belanjakan di dunia ini ?

Diri - Bagaimana kamu urus diri kamu sepanjang hidup ini ?

Usia – Apakah yang kamu lakukan semasa hidup didunia ?

Terima kasih kepada sahabat-sahabat, teman-teman yang menghantar SMS dan Testimoni ucapan sejahtera buatku. Semoga diberkati oleh Allah.

Thursday, April 1, 2010

Poster Organization SMF FACT



Click for bigger resolution.

Akhirnya.... usaha lebih dari 6 jam mengadap pc menghasilkan poster A3 nie.. Siap juga.
Syukur kepada Allah yang memberikan aku ruang dalam menghasilkan karya ini buat tatapan pihak Sekretariat Mahasiswa Fakulti dan warga FACT..

Hijau adalah warna tema SMF. sama dengan baju korporat kami... hijau~

lalalala.... nak tidoq! zzzzzZZzzzZZZzz