Eh! Shukri

Saturday, October 30, 2010

Cermin dan Wajah


~LAKARAN~

AMIRUL SHAMREEN

Jika saya bertanya pada cermin, apa yang dapat saya lihat dari dalam cermin? Cermin menjawab, anda akan dapat melihat wajah anda. Tetapi bagi rakan saya, ia mahu melihat wajahnya pada cermin sebelum dunia ini diciptakan. Subahanallah.

Setiap potret dalam kesan yang sama, membalikkan diri potret yang diimejkan kepada pemerhati. Setiap potret itu menyerahkan pada mata untuk melihat dan mencari kepuasan. Dari potret itu secara luarannya kita ternampak secara fizikal mata, hidung, mulut, telinga dan sebagainya. Tetapi dari potret itu secara dalamannya bukan semua yang dapat dilihat kecuali pelukis potret yang mendapat anugerah Allah sedikit ilmu untuk menelah isi yang tersirat. Sebijaknya pembuat seni yang ramai itu, sebahagian besar boleh mentafsir imej tersirat di sebalik catan abstrak namun bukan semua yang dianugerahi pengetahuan untuk melihat hati sebenar wajah serta peribadi di sebalik lukisan potret yang dilukiskan.

Setiap karya potret itu adalah cermin. Imej cermin bagi seseorang itu seperti makhluk yang gagal dan berjaya yang menjadi pembalikan kepada realiti. Jika anda diberi pilihan untuk mengambil cermin dan membawanya ke mana-mana bersama anda, ianya akan menjelmakan cahaya dari sesuatu peristiwa. Hal dijelmakan itu mengimbas kembali hal diri kita atau menjangkau ke depan suatu imaginasi. Apa yang dijelmakan itu diperolehi seperti suatu realiti dan tidak diyakini sama ada suatu kebenaran atau kepalsuan.

Monday, October 25, 2010

ZIVILIA -AKU CINTA KAMU ( AISHITERU )


Sunday, October 24, 2010

Aku dan Report Praktikal~



Urghhh.. tugasan UiTM pernah padam. Biarpun sudah meninggalkan 3 bulan praktikal, report yang menebal
terpaksa dilakukan atas dasar tanggungjawab
sebagai
student cemerlang!

Usaha!

Usaha!

Usaha!

Next weeks, sudah kena submit. Adoi, banyak lagi tak cover ni

Saturday, October 23, 2010

lie86.blogspot.com berwajah baru


Salam semua, kini blog ni berwajah baru...

aku baru letak follower item kt tepi tuh... so dia resetjadik kosong balik.. adui.... papepun follow jer blog ni.
Banyak update menda alah yang pelik-pelik seperti header logo, cursor blink2, font pelik2.

Tapi perkara utama adalah gambar latar belakang da jadi more colorfull...

Aku suka
warna -warni. Da macam blog orang pompuan lak. Mati la~

win7costumizes.blogspot.com



My another blog - http://win7costumizes.blogspot.com/

menceritakan cara nak upgrade interface window 7 to be lagi canthek!

Name Saye AIN




Kuang3... saya tiba lagi dengan karya budak kecik!

Ya, kali ni dengan budak tomeyl merangkap anak menakan (loghat utara), Ain

Anak abang saya, Azizul Hakim yang pertama, Ain Natasya


enjoy~



Izzah- Anak sedara gf adik aku


Izzah dan mak nye

Izzah yang suda ciap


In progress...


me at works~

Wednesday, October 20, 2010

Banner dan Poster Walkathon Day


Banner

Poster

Lihat lah dunia~

Monday, October 18, 2010

Zaman sekolah


(BudakĀ² sekarang pakai tie, pendek panjang jer ikut suka pakai)



Kerinduan zaman sekolah menengah mencengkam kembali sanubari ku. Tawa gelak bersama Hanif, Bain, Alip seringkali membuatkan aku ketawa sorang-sorang apabila mengingatkan kelatan dan sikap mereka yang unik dan pelik. Hanif, kini bergelar sarjana giat menyelidik hal ehwal kimia di UiTM Shah Alam, malahan semakin berisi berbanding 7 tahun lepas.

Bain pula kudengar semakin aktif dengan kerjanya menyelia dari satu ke satu kilang minyak kelapa sawit. Kejadian dia mengorat Izzura, juga rakan kelasku itu selepas tamat persekolahan menimbulkan perasaan aneh bagiku. Walhal, dia bukanlah serinf bercakap dengan perempuan-perempuan sewaktu dalam kelas dulu. Huh~ Alip, budak nakal tapi kini menjadi salah seorang orang kuat di Pekan Pengkalan Hulu, Perak telah memberikan aku persoalan dengan kemampuannya dalam hidup. Biarpun sering sakit dan jarang -jarang masuk kelas waktu sekolah, dia juga sering membenarkan aku dan Saiful rakan kelasku yang sorang laki menumpang dirumahnya setelah habis kelas tambahan Matematik dan Sains. Kami bermain game PS1 waktu tu, siap pinjam lagi Gameboy dia untuk main pulak kat rumah aku. Dia dikira berada berbanding aku.

Aku pulak, naik bas setiap hari ke sekolah ditemani bau asap rokok budak-budak 1 Felda. Huh! sampai sekolah ja, terus sembur minyak wangi pulak kat tandas. Sudah la, tandas tuh aku tengok macam tempat pembuangan sampah saja. Hancing tak payah cerita la. Adoi...
Time dalam kelas aku selalu tidor time subjek Sejarah dan Matematik. 2-2 aku dapat 3B. Meleleh jer air liur tidor. Cikgu baik lak tuh. Jenis tak marah orang. Aku tidur je la... Alip kat sebelah aku selamba ja ikut tidur.. zzzz.

Da la, nanti aku sambung lagi cerita bosan aku ni.. Rindu kat korang berempat....

Thursday, October 14, 2010

Baju F1 buat Hidayah Md Noor, USM




Buat baju la pulak... lame tak buat design baju F1


Wednesday, October 13, 2010

Izuan- Potret remaja 13 tahun


Final with color

Just pencil only

Original photo


Masih lagi terdapat kekurangan dalam penghasilan potret. Belajar dan terus belajar...

Tuesday, October 12, 2010

Poster Teater 'LARI'



created by me....

Datang la nanti yer



Monday, October 11, 2010

Afiq



Afiq

Afiq IK1 dan Fans




masih banyak yang perlu diperbaiki dan dipelajari


Belek-belek, dan lukis



Sunday, October 10, 2010

Selangkah demi langkah...Azzam dan Azhim




Penghasilan dari line, shadow, form dan commitment yang jitu...

Tools: Pensil 4B, 2B, Pensel Tekan-tekan warna Pink, Pemadam dan Kertas A4


Lukis wajah 1st dulu...Azzam.

Kendian, wajah kedua pulak, Azhim.

Da ciap ngan pensel...

Edit pulak ngan Adobe Photoshop. Siap!




Lagi lagi lagi ( pinjam kata-kata Obiet)


~my hand at working on it~




Potret lagi







Melukis potret ni agak susah!

Ketelitian mata dan lenggokan jari jemari melakar ke atas kertas harus sehati...

Ini adalah beberapa lukisan yang berjaya dihasilkan~


Drawing Portrait







I'm back with new artworks n sales for my customers